8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen satın al

Sütyen Ne Demektir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Kadın göğüslerini sert (dik) tutturup şişkin göstermek için menfaatlenilen, atlas, dantel vebenzeri. kumaşlardan inşa edilen bayan iç çamaşırına Sütyen denir.
 
 
 
Sutyen, bayanlar bakımından göğüsleri kapamak, tutturmak ve dik tutmakta menfaatlenilen giyecek. Çoğunlukla iç çamaşırı varsaymakla beraber özellikle takanın vücut çizgilerini tayin etmesi nedeniyle temel bir elbise olarak da vasıflandırılmaktadır. ondokuz. yy sonu ve 20. yy başında inkişaf ettirilerek korsenin yerini almıştır. Dünyanın derhal her yerinde üst vücut bölümü için en çok faydalanılan iç elbisedir. sütyen günlük etkinlikler esnasında göğüsleri biçimlendirmek ve desteklemek için kullanılır spor Sütyeni gibi husisi Sütyenler spor esnasında çoksa destek saplamak amacı ile tasarlanmıştır. Bazı tüketiciler sütyen kullanmanın göğüsleri ileriki ömürde sarkmadan muhafaza edeceğine inanmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Tarihçesi icadı
 
Hanımlar eski dönemlerde beri göğüsleri kapamak, tutturmak ve dikdurdurmak için türlü giysiler kullanmışlardır. Milattan önce. 7. yüzyıla ait bazı Minos imageslerinde kimi kadın atletlerin modern sütyen benzeri giysiler giyindiği izlenilmektedir. 16.yüzyıl ardında paralı bayanların iç giyiminde en yaygın kıyafet göğüsleri yukarı kaldıran Korse olmuştur. 19 . yüzyıl. sonlarında desinatörler korseyi parçalara ayırarak daha fazla yararlı bir duruma sağlamaya çaba sarfetmişlerdir: aşağı vücut için sıkıcı kuşak tarzı korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asan cihazlar. 1930 'lara değin en yaygın üretime sirayet etmemesine karşın modern sütyeni daha fazla fazla çağrıştıran giyecekler yirmi.yy başlarında meydana çıkmıştır. Bu devre ardında Sutyen korsenin vaziyetini edinmiş ve üretim ve satımı ile milyon $'lık bir endüstri durumuna ulaşmıştır. vakit içinde sütyen işlevsellik kadar 1 moda unsuru durumuna de ulaşmıştır.
 
Sütyen
 
Göğüsleri şekle sokmak ve iyi götürebilmek için öncelikle fazla iyi 1 Sütyene lüzum bulunmaktadır. Tenteneli yada incecik askılı olanlar hakikaten çok hoş ve cazip; amma onları has vaziyetlere saklamak da yarar var. Sütyen seçerken ihtiyaçlarınızı ve esenliğinizi hesaba katın. Alıştırma yapıyorsanız, vibrasyon ve hoplamalarda göğüslerinizin sallanmasını engel olacak müdafaa ve gergin bir sütyen kullanmalısınız. Gündelik olaraktan ise, fazla gergin ve kadın göğüslerini baskı aşağısına alan sütyenler kullanmayın. İdeal olan, göğüslerinize eksiksiz geçen, pamuklu dokumadan üretilmiş sütyenlerdir; pamuklu bezler cildin nefes elde etmesine yaver olur.
 
Sütyen ölçütünüz 2 değerden meydana gelir. Gövde (beden) ve cup (bone) ölçüsü. Gövde (beden) ölçüsü beden boyutu ile ilgiliyken cup ölçütü meme büyüklüğüyle alakadardır. Genelde göğüs büyüklüğü ile gövde (beden) orantılı var olduğundan, her model için ayrı cuplar üretilmez.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Numaraları
 
Meme çevrenizin ölçüsünü almak için mezurayı göğüslerinizin altından göğüs kafesine çepeçevre dolayın. Mezuranın göğüslerin altından ve sırtınızda düz, yassı bir hat oluşturacak şekilde olmasına özen gösterin.
 
örnek vermek gerekirse çevre ölçünüz yetmişaltı ise harcamanız gereken sütyen 80 gövde (beden) olmalıdır. Sütyen bedenleri beş cm’lik birimler tarzında çoğaldığından ana birimi aşan değerlerde 1 üst gövde (beden) alınmalıdır.
 
Göğüs Altı çevresi
 
sütyen gövdesi
 
yetmiş santimetre. ve altı
 
yetmiş
 
71 - 75 santimetre.arası
 
yetmişbeş
 
76 - 80 cm. arası
 
seksen
 
seksenbir - 85 cm.arası
 
seksenbeş
 
86 - doksan cm arası
 
doksan
 
91 - doksanbeş santimetre.arası
 
95
 
96 - 100 santimetre. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak.
 
Mezuranızı gene sırttan ön tarafa doğru, ama bu kez göğüslerinizin ucundan (yukarısından) geçecek tarzda çevreleyin. Oluşacak olan değer, 1.ci mertebede edinilen meme altı çevresi değerinden daha fazla fazla 1 uzunluk olacaktır. Bu ayrım cup ölçüsünü sağlar.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
altı.5 cm’den ufaksa
 
A
 
6.beş- onüç santimetre. arası
 
B
 
ondört - 19 .beş santimetre. arası
 
C
 
19 .5- yirmialtı santimetre. arası
 
D
 
yirmialtı cm’den genişse
 
DD
 
örneğin göğüs altı etrafınızın yetmişüç cm, meme üstü etrafınızın 86 cm olduğunu olduğuna inanalım. İki ölçü arasındaki ayrım 11 santimetre var olduğundan cup ölçünüz B var olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz 75 B’dir. Eğer Sütyende cup belirtilmemişse B olaraktan muhakeme edilebilir. Doğrusu kızların fazla büyük bir ekseriyeti B cup ölçüsünü giymektedir.
 
Tüm sütyenler cup vücutlu yapılmaz demiştik. B normal cup ölçüsü olaraktan kabullenilir ve sütyenler genellikle B cup olarak üretimi yapılır, eğer sütyende cup belirtilmemişse B olarak farz edilebilir. Zaten kadınların fazl çok büyük bir çoğunluğu B cup ölçüsünü kullanmaktadır.
 
İç çamaşırlarının aşağı kesimleri yani don (kilot) ya da stringler ve entire body biçiminde tek parça olanları normal vücut (beden) ölçüleri ile sınıflanırlar. Yani S ( tiny ), M ( medium ), L ( large ) ya da 36, 38, 40, 42 gibi.
 
Numerik gövde (beden)
 
Harfsel gövde (beden)
 
otuzdört, otuzaltı
 
S
 
38, 40
 
M
 
kırkiki, 44
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder