8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Online Mağaza

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Göğüsleri sert (dik) tutmasını sağlayıp tombul ibraz etmek için yararlanılan, saten, dantel vebenzeri. bezlerden oluşturulan bayan iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, hanımlar tarafından kadın göğüslerini örtmek, tutturmak ve dik tutmakta menfaatlenilen giysi. Çoğunlukla iç çamaşırı kabul etmekle beraber bilhassa takanın vücut çizgilerini belirlemesi nedeniyle belli başlı bir elbise olarak da vasıflandırılmaktadır. 19. yüzyıl sonu ve yirmi. yy başında geliştirilerek korsenin görevini almıştır. Dünyanın çabucak her mahalinde üst vücut kısmı için en çok kullanılan içliktir. sütyen günlük faliyetler sırasında göğüsleri biçimlendirmek ve desteklemek için giyilir spor Sütyeni gibi has Sütyenler egzersiz esnasında fazladan destek saplamak maksatı ile dizaynedilmiştir. Kimi kullananlar sütyen takmanın göğüsleri sonraki ömürde sarkmadan muhafaza edeceğine inanmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Tarihçesi icadı
 
Bayanlar eski dönemlerde beri göğüsleri kapamak, desteklemek ve kaldırmak için çeşitli giyecekler kullanmışlardır. MÖ. 7. yüzyıla ilişik bir takım Minos imageslerinde kimi kadın atletlerin modern sütyen benzeri giysiler giydiği görülmektedir. 16.yüzyıl daha sonrasında zengin kızların iç giyiminde en yaygın elbise göğüsleri yukarı kaldıran Korse olmuştur. ondokuz . yy. bitiminde desinatörler korseyi parçalara ayırarak daha çok işe yarar bir vaziyete sağlamaya çaba sarfetmişlerdir: aşağı beden için sıkıcı kuşak tarzı korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asan aletler. bindokuzyüzotuz 'lara değin genel üretime girmemesine rağmen modern sütyeni daha aşırı andıran giysiler yirmi.yüzyıl başlangıçlarında ortaya çıkmıştır. Bu dönem daha sonrasında Sutyen korsenin durumunu almış ve yapım ve satımı ile milyon $'lık bir işletmecilik haline gelmiştir. vakit içinde sütyen işlevsellik gibi 1 moda faktörü haline de gelmiştir.
 
Sütyen
 
Göğüsleri forma sokmak ve güzel götürebilmek için ilk olarak fazla iyi 1 Sütyene gereksinim bulunmaktadır. Tenteneli veya incecik askılı olanlar gerçekten fazl güzel ve çekici; amma onları husisi durumlara saklı tutmakta yarar var. Sütyen seçimi yaparken gereksinimlerinizi ve sıhhatinizi dikkate alın. Spor yapıyorsanız, vibrasyon ve zıplamalarda göğüslerinizin sarkmasını engel olacak koruyucu ve gergin 1 sütyen takmalısınız. Günlük olarak ise, çok gergin ve göğüsleri baskı altına alan sütyenler takınmayın. Kusursuz olan, göğüslerinize tam yerleşen, pamuklu bezden imal edilmiş sütyenlerdir; pamuklu kumaşlar ciltin soluk elde etmesine muavin olur.
 
Sütyen ölçütünüz 2 değerden meydana gelir. Gövde (beden) ve cup (bone) ölçütü. Gövde (beden) ölçüsü vücut büyüklüğü ile ilgiliyken cup ölçütü göğüs boyutuyla ilgilidir. Çoğunlukla meme büyüklüğü ile beden uyumlu bulunduğundan, her numune için ayrı cuplar yapılmaz.
 
Sutyen ölçütleri - Sütyen Noları
 
Göğüs çevrenizin ölçütünü elde etmek için mezurayı göğüslerinizin alt tarafından göğüs kafesine yuvarlak dolayın. Mezuranın memelerin aşağısından ve sırtınızda düz, düz bir hat meydana getirecek tarzda olmasına ihtimam gösterin.
 
Örneğin çevre ölçütünüz yetmişaltı ise harcamanız gereken sütyen 80 beden olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik birimler halinde yükseldiğinden ana üniteyi geçen değerlerde 1 üst gövde (beden) elde edilmelidir.
 
Meme Altı çevresi
 
sütyen gövdesi
 
70 cm. ve altı
 
yetmiş
 
71 - yetmişbeş santimetre.arası
 
yetmişbeş
 
yetmişaltı - 80 santimetre. arası
 
80
 
seksenbir - seksenbeş cm.arası
 
seksenbeş
 
seksenaltı - 90 santimetre arası
 
doksan
 
doksanbir - 95 cm.arası
 
doksanbeş
 
96 - 100 santimetre. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçütünü bulmak.
 
Mezuranızı tekrar sırttan ön tarafa doğru, ama bu sefer memelerinizin tarafından (üstünden) geçecek tarzda sarın. Çıkacak olan değer, birinci basamakta sahip olunan meme altı çevresi değerinden daha çok aşırı 1 boy olacaktır. Bu ayrım cup ölçüsünü sağlar.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
altı.beş cm’den ufaksa
 
A
 
6.5- onüç santimetre. arası
 
B
 
ondört - 19 .5 cm. arası
 
C
 
19 .beş- 26 cm. arası
 
D
 
26 cm’den iriyse
 
DD
 
örneğin göğüs altı etrafınızın 73 santimetre, göğüs yüzeyi çevrenizin seksenaltı cm olduğunu varsayalım. 2 ölçü arasındaki fark onbir santimetre var olduğundan cup ölçütünüz B bulunmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçütünüz 75 B’dir. Şayet Sütyende cup belirtilmemişse B olaraktan farz edilebilir. Esasen kızların çok en büyük bir çoğunluğu B cup ölçütünü takmaktadır.
 
Tüm sütyenler cup bedenli üretilmez demiştik. B regular cup ölçüsü olarak kabul edilir ve sütyenler genelde B cup olarak üretilir, şayet sütyende cup belirlenmemiş ise B olarak düşünülebilir. Zaten bayanların çok büyük 1 ekseriyeti B cup ölçüsünü giymektedir.
 
İç giyimlerinin aşağı bölümleri yani don (kilot) ya da stringler ve physique tarzında tek parça olanları normal gövde (beden) ölçüleri ile sınıflanırlar. Yani S ( tiny ), M ( method ), L ( large ) ya da 36, otuzsekiz, 40, 42 gibi.
 
Numerik gövde (beden)
 
Harfsel gövde (beden)
 
otuzdört, 36
 
S
 
38, kırk
 
M
 
42, kırkdört
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder