8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Modelleri

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Göğüsleri sert (dik) tutturup dolgun ibraz etmek için faydalanılan, atlas, dantel vb. kumaşlardan oluşturulan bayan iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, kızlar tarafından kadın göğüslerini gizlemek, tutturmak ve düz tutmakta faydalanılan elbise. Çoğunlukla iç çamaşırı sayılmakla beraber bilhassa giyenin vücut hatlarını tayin etmesi sebebiyle belli başlı bir giyecek olarak da nitelendirilmektedir. 19. yy sonu ve 20. yy başlangıcında geliştirilerek korsenin görevini almıştır. Yerkürenin hemen her alanında üst vücut kısmı için en fazla kullanılan iç giysidir. sütyen gündelik organizasyonlar sırasında göğüsleri biçimlendirmek ve desteklemek için giyilir spor Sütyeni gibi has Sütyenler egzersiz sırasında çoksa destek saplamak maksatı ile dizaynedilmiştir. Birtakım tüketiciler sütyen kullanmanın göğüsleri gelecek ömürde sarkmadan muhafaza edeceğine inanmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Tarihçesi icadı
 
Bayanlar eski devirlerden beri göğüsleri örtmek, tutturmak ve dikdurdurmak için çeşitli giysiler giymişlerdir. MÖ. yedi. yüzyıla ilişkin kimi Minos imageslerinde bir takım bayan atletlerin modern sütyen benzeri kıyafetler takındığı görülmektedir. 16.yüzyıl sonrasında varlıklı bayanların iç giyiminde yaygın giysi göğüsleri yukarı yükselten Korse olmuştur. 19 . yüzyıl. bitiminde tasarımcılar korseyi parçalara bölerek daha faydalı bir hale getirmeye çaba sarfetmişlerdir: alt beden için daraltıcı kuşak stili korseler ve üst beden için göğüsleri omuza asılmasına yardımcı olan aygıtlar. bindokuzyüzotuz 'lara değin genel üretime geçmemesine karşın modern sütyeni daha çok fazla çağrıştıran giyecekler yirmi.yüzyıl başlarında ortaya çıkmıştır. Bu devir sonrasında Sutyen korsenin makamını edinmiş ve üretim ve satışı ile milyon dolarlık bir sanayi durumuna ulaşmıştır. vakit içerisinde sütyen kullanışlılık kadar 1 moda ögesi haline de ulaşmıştır.
 
Sütyen
 
Göğüsleri biçime sokmak ve güzel taşıyabilmek için ilkönce fazl iyi 1 Sütyene gereksinim vardır. Tenteneli yada incecik askılı olanlar hakikaten çok kibar ve çekici; lakin onları husisi vaziyetlere saklı tutmakta fayda var. Sütyen seçimi yaparken ihtiyaçlarınızı ve esenliğinizi göz önünde bulundurun. Spor yapıyorsanız, titreşim ve zıplamalarda göğüslerinizin sallanmasını engel olacak koruyucu ve dar 1 sütyen kullanmalısınız. Gündelik olarak ise, fazl sıkı ve kadın göğüslerini baskı altına alan sütyenler takınmayın. Kusursuz olan, göğüslerinize eksiksiz geçen, pamuklu bezden yapılmış sütyenlerdir; pamuklu kumaşlar cildin hava elde etmesine muavin olur.
 
Sütyen ölçünüz 2 değerden oluşur. Beden ve cup (bone) ölçütü. Gövde (beden) ölçüsü vücut boyutu ile ilgiliyken cup ölçüsü meme boyutuyla ilgilidir. Genelde göğüs boyutu ile beden uyumlu bulunduğundan, her model için ferdi cuplar yapılmaz.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen No'ları
 
Meme muhitinizin ölçüsünü elde etmek için mezurayı göğüslerinizin alt tarafından göğüs kafesine çepeçevre dolayın. Mezuranın göğüslerin aşağısından ve sırtınızda yassı, düz 1 çizgi meydana getirecek şekilde geçmesine ihtimam gösterin.
 
örnek vermek gerekirse çevre ölçütünüz 76 ise değerlendirmeniz gereken sütyen seksen gövde (beden) olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik üniteler şeklinde arttığından ana birimi aşan değerlerde 1 üst beden temin edilmelidir.
 
Göğüs Altı çevresi
 
sütyen bedeni
 
70 cm. ve altı
 
yetmiş
 
yetmişbir - 75 santimetre.arası
 
75
 
76 - seksen santimetre. arası
 
seksen
 
seksenbir - 85 cm.arası
 
85
 
seksenaltı - 90 cm arası
 
doksan
 
doksanbir - doksanbeş santimetre.arası
 
doksanbeş
 
96 - yüz santimetre. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak.
 
Mezuranızı yine sırttan öne doğru, ama bu defa memelerinizin tarafından (yukarısından) geçecek şekilde kuşatın. Oluşacak olan değer, birinci aşamada elde edilen göğüs altı çevresi değerinden daha fazla fazla 1 uzunluk olacaktır. Bu fark cup ölçütünü sağlar.
 
Fark
 
Cup ölçüsü
 
altı.5 cm’den ufaksa
 
A
 
6.beş- 13 santimetre. arası
 
B
 
ondört - 19 .beş santimetre. arası
 
C
 
ondokuz .beş- 26 santimetre. arası
 
D
 
26 cm’den genişse
 
DD
 
örneğin meme altı muhitinizin yetmişüç santimetre, göğüs üstü etrafınızın 86 cm olduğunu farz edelim. 2 ölçü aralarındaki fark 11 cm olduğundan cup ölçütünüz B olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz yetmişbeş B’dir. Şayet Sütyende cup belirtilmemiş ise B olarak düşünülebilir. Zaten kadınların fazla büyük 1 ekseriyeti B cup ölçüsünü kullanmaktadır.
 
Bütün sütyenler cup vücutlu yapılmaz demiştik. B normal cup ölçütü olaraktan kabullenilir ve sütyenler genellikle B cup olarak üretimi yapılır, şayet sütyende cup belirlenmemiş ise B olarak farz edilebilir. Esasen hanımların çok büyük 1 çoğunluğu B cup ölçüsünü takmaktadır.
 
İç giyimlerinin alt bölümleri yani don (kilot) ya da stringler ve entire body tarzında tek parça olanları normal gövde (beden) ölçüleri ile sınıflanırlar. Yani S ( smaller ), M ( method ), L ( massive ) ya da 36, 38, 40, 42 gibi.
 
Sayısal vücut (beden)
 
Harfsel vücut (beden)
 
34, otuzaltı
 
S
 
otuzsekiz, kırk
 
M
 
kırkiki, kırkdört
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder